Oavgjort för damlaget

2019.02.04, kl 00:38
AIK:s damlag spelade under söndagen sin första riktiga träningsmatch för 2019 då man ställdes mot IK Uppsala Fotboll på Lötens IP i Uppsala och matchen slutade 2-2.

AIK spelade i de nya svarta försäsongströjorna och tog ledningen i den åttonde minuten. Sophia Redenstrand slog ett inlägg från vänsterkanten som nådde Emma Engström som sköt mot mål. Målvakten lämnade retur och nyförvärvet Johanna Lindell kunde enkelt slå in 1-0 för AIK. I den 21:a minuten ökade AIK på ledningen efter att Madeleine Tegström slagit ett inlägg från vänsterkanten som Emma Engström förvaltade på bästa sätt och satte bollen i nät.

AIK hade 2-0 i paus, men hemmalaget reducerade genom Ellen Toivio i den 61:a minuten och 13 minuter senare visades AIK:s målvakt Lovisa Koss ut efter en målchansutvisning. Isabelle Granlund byttes in för att vakta målet under slutminuterna. I den 82:a minuten kvitterade IK Uppsala Fotboll genom Sofia From och matchen slutade 2-2. Söndagen den 10 februari inleds tävlingssäsongen för damerna då man möter de regerande svenska mästarna Piteå IF DFF på bortaplan i första omgången av Svenska cupens gruppspel.