Namnbyte AIK Solna FK

2024.09.17, kl 14:00
På AIK Fotbollsförenings årsmöte den 9 mars 2023 bifölls en motion som innebär att klubben ska verka för ett namnbyte på AIK Fotbolls samarbetsklubb, AIK Solna FK. I och med det kommer en omröstning av föreningens nya namn ske på ett extrainsatt årsmöte den 9 oktober 2024. För att medverka på årsmötet och omröstningen krävs medlemskap i AIK Solna FK.

2020 grundades AIK Solna FK initialt som en junior- och ungdomsfotbolls-klubb i syfte att ge fler spelare möjligheten att spela seriespel på högre nivå. Inför säsongen 2023 startades även ett herrlag där målsättningen är att klubben ska fungera som en samarbetspartner för AIK Fotbollsförening i framtiden. AIK Solna FK inledde i Division 7 och efter att man vunnit serien under sin första säsong så spelar man numera i Division 6.

Namnbyte

Initialt skickades namnet AIK FK in som förslag till namn på klubben till Svenska fotbollsförbundet. SvFF underkände namnet då det fanns risk för missförstånd då namnet var för likt AIK FF. SvFF föreslog namnet AIK Solna FK vilket accepterades av AIK.

På AIK Fotbollsförenings årsmöte den 9 mars 2023 beslutades att bifalla en motion om att verka för att AIK Solna FK byter namn.

Eftersom AIK Solna FK är en självständig idrottsförening krävs det att beslutet om namnändring röstas av medlemmar i föreningen på ett årsmöte. Därför beslutades det på AIK Solna FK:s årsmöte den 31 maj 2024 att ett extrainsatt årsmöte ska hållas den 9 oktober 2024 för att ta beslut i frågan. Kallelse till årsmötet kommer i ett separat utskick till föreningens medlemmar.

Förutsättningar inför namnbytet

Under årsmötet den 31 maj 2024 beslutades det att medlemmar i AIK Solna FK har rätt att lämna in namnförslag. En jury har därför blivit utsedd av styrelsen för AIK Solna FK som kommer att bearbeta förslagen och föreslå tre alternativa namnförslag utifrån bidragen som inkommit till årsmötet. Anledningen till att fler namn tas fram är att det ska finnas alternativ om Svenska Fotbollsförbundet eventuellt underkänner namnförslaget som väljs.

  • Bidrag på nytt namn skickas till fotboll@aikfotboll.se senast den 5 oktober 2024. Märk mailet med “Förslag namnbyte AIK Solna FK” i ärendefältet.
  • Observera att det krävs medlemskap i AIK Solna FK för att få sitt namnförslag beviljat.
  • Notera även att namnförslaget bör ej innehålla ortsnamn, enligt den motion som föreligger namnbytet.

Namnbytet kommer beslutas på AIK Solna FK:s extrainsatta årsmöte som hålls den 9 oktober 2024 kl 18:30 i klubbhuset vid Skytteholms IP.

Klicka här för att bli medlem i AIK Solna FK.

Välkomna till Skytteholms IP för att stötta laget på plats i jakten på vidare avancemang i seriesystemet. Kommande matcher hittar du här.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll