37

Patricía Fischerová

Den 25 augusti 2023 skrev AIK Fotboll och den slovakiska landslagsbacken Patrícia Fischerová ett avtal. 29-åringen kom senast från spel med IFK Kalmar i Damallsvenskan.

  • Född
  • Längd (cm)
    --
  • Vikt
    --
  • Födelseort
    Martin, Slovakien
  • Tävlingsmatcher i AIK (inför 2024)
    10

Patrícia Fischerová föddes den 26 augusti 1993 i Martin, i norra Slovakien. Som tolvåring började hon spela fotboll i Turčianska Štiavnička. Området hade på den tiden inga organiserade flicklag vilket innebar att Patricia fick inleda sin karriär i pojklaget, där hon fortsatte spela fram till 15 års ålder. I samband med gymnasiet gick flyttlasset till staden Žilina, vilket innebar spel i ŠKF Žilina och klubbens flick- och damlag. Patricia spelade även hockey under sin uppväxt men valde att fokusera till fullo på fotbollen.

Som 17-åring blev hon kontaktad av den polska klubben KKS Czarni Sosnowiec och valde inför säsongen 2012 att ta steget till grannlandet. I Polen ägnade hon sina tio kommande säsonger då hon i kombination med fotbollslivet vidareutbildade sig på universitetet. Här firade hon flertalet framgångar och vann en ligatitel, dubbla cupguld samt tog laget till kvalspel i Champions League.

2022 stod det klart att nästa anhalt skulle bli IFK Kalmar. Under sina två säsonger i klubben blev det 23 framträdanden i Damallsvenskan och en match i Svenska Cupen, samtliga från start. Patricia står noterad för 91 landskamper för det slovakiska landslaget med ett facit på fem gjorda mål. Hon var bland annat målskytt när Slovakien gästade det svenska damlandslaget på Gamla Ullevi inför knappa 11 500 åskådare år 2016.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll