Den 19 december 2023 meddelande AIK Fotboll att man är överens med Nova Selin om ett A-lagskontrakt som sträcker sig till den 31 december 2026.

Solna, Sverige
  • Tävlingsmatcher i AIK (inför 2024)
    6

Nova Selin föddes den första april 2008 och är uppvuxen i Solna, endast ett stenkast från Skytteholms IP. Nova anslöt till AIK från Vasalund under sommaren 2023 där hon direkt skulle få ett unikt träningsupplägg i Gnaget – då hon tränade med flickakademin, pojkakademin samt damlaget. Se mer om det speciella upplägget i AIK+.

Debuten i AIK:s damlag skulle komma den 30 september 2023. I den 67 matchminuten ersatte hon Silja Jaatinen i hemmamötet mot Alingsås FF. Två minuter senare tog AIK ledningen i matchen när Matilda Nildén avancerade mot mål och fick i väg ett skott från distans som fint letade sig in i nätmaskorna. Målet blev matchens enda och Nova fick fira sin första trepoängare i Elitettan.

Den sjunde oktober 2023, sju dagar efter debuten, skulle Nova göra sitt första mål i den svartgula tröjan. Hon blev i den 64 matchminuten inbytt i bortamötet mot Jitex BK. Knappt 15 minuter senare löpte Adelisa Grabus sig fri på högerkanten och serverade bollen in till Nova i straffområdet – som enkelt kunde rulla in bollen i öppet mål och med det fastställa slutresultatet 1–6 till AIK:s favör.

Nova skulle även få göra sin debut i Svenska Cupen under hösten 2023. Den 17 oktober skulle det avgöras vilket lag av AIK och IFK Norrköping som skulle knipa en plats i Svenska Cupens gruppspel 2024. I den 66 matchminuten valde AIK:s chefstränare Jesper Björk att ta av Daniella Famili från planen och istället ge Nova chansen. Efter en rafflande avslutning där bortalaget kvitterat i den sista minuten av ordinarie speltid – samt tagit ledningen efter tolv minuters förlängningsspel, skulle AIK tillslut vända och vinna matchen efter mål av Jennie Nordin och Adelisa Grabus under matchens sista fem minuter.

Det blev totalt bli sex matcher och två mål för Nova i Elitettan och Svenska Cupen under säsongen 2023.

Text: AIK Fotboll