23

Ella Reidy

Den 7 januari 2024 meddelade AIK Fotboll att man är överens med Ella Reidy om ett avtal som sträcker sig till den 31 december 2025.

  • Född
    28 juni 2002
  • Längd (cm)
    --
  • Vikt
    --
  • Födelseort
    Lerum, Sverige
  • Tävlingsmatcher i AIK (inför 2024)
    0

Ella Reidy föddes den 28 juni 2002 i Lerum strax utanför Göteborg. Efter att fått sin fotbollsuppfostran i moderklubben Jonsereds IF skulle stora delar av hennes ungdomsår innebära spel i Stenkullen GoIK. Inför säsongen 2018 skulle den då 16-åriga mittfältaren skriva sitt första A-lagskontrakt när hon gjorde flytten till Göteborgs DFF – som på den tiden befann sig i Division 1. Debuten skulle ske den 14 april 2018 i den första omgången av seriespelet då hon fanns med i startelvan och var kvar på plan under hela matchen. Knappt två månader senare skulle det första målet komma för Ella när hon i den 56 matchminuten satte dit 6–1 målet i hemmamötet med Rynninge IK – det skulle sedan dröja exakt 20 minuter innan hon fick fira sitt andra mål i klubben. Det skulle totalt bli 19 matcher och sex mål under debutsäsongen i Division 1.

Under säsongen 2019 skulle Ella fortsatt vara en viktig spelare för Göteborgs DFF då hon spelade 21 matcher från start – och gjorde tolv mål på dessa framträdanden.

Inför säsongen 2020 meddelade Jitex BK att man är överens med Ella om ett ettårsavtal. Den 14 juni samma år gjorde hon sin debut i Elitettan när Morön BK kom på besök till Göteborg. Hon skulle sedan finnas med i startelvan i 25 av 26 matcher i Elitettan 2020. Ella skulle den 13 september få fira sitt första mål i den lila tröjan när hon i den 59 matchminuten reducerade till 1–3 i hemmamötet med BP – ett resultat som stod sig fram till slutvisslan. Efter två säsonger i klubben skulle Ella med 53 matcher och tre gjorda mål göra nästa flytt.

Den 26 december 2021 stod det klart att BP var överens med Ella om ett avtal. Detta skulle innebära ännu ett hopp i seriesystemet då BP inför säsongen 2022 var nykomlingar i Damallsvenskan. Debuten i Stockholmsklubben kom mot Hammarby IF i den första omgången av Svenska Cupens gruppspelsfas – Ella fanns med på planen i 75 minuter innan hon fick göra plats för Emilia Bengtsson. Drygt en månad senare skulle Ella få göra sin debut i landets högsta serie. Detta i premiärmatchen mot FC Rosengård på bortaplan – en match som hemmalaget vann med 2–0.

Efter 21 matcher i BP och Damallsvenskan var det dags för nästa flytt, denna gång gick flyttlasset tillbaka till Göteborg och Jitex BK. Säsongen 2023 startade hon 26 av 26 matcher för Jitex BK i Elitettan – där hon även stod för tre mål.

Ella Reidy har även erfarenhet av landslagsfotboll då hon har spelat 17 matcher för Sveriges U17-lag – samt 3 matcher för Sverige U19-lag.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll