Rättegången hölls i Stockholms tingsrätts sal 18 torsdagen den 29 november 2018 och tingsrättens dom i målnummer B2377-18 förkunnade att de två personerna frikänns från åtalet gällande Grovt givande av muta. Domen har ej vunnit laga kraft utan kan komma att överklagas, senaste datum för en eventuell överklagan från åklagarens sida är den 27 december 2018.
– Jag hoppas att åklagaren kommer att överklaga dagens dom från Stockholms tingsrätt. För svensk fotbolls skull sänder domen oroväckande signaler, men förhoppningsvis kommer den nya lagstiftningen som träder i kraft den 1 januari 2019 innebära att det civilkurage som våra anställda visat prov på också speglar kommande domar, säger AIK Fotbolls klubbdirektör Jens T Andersson.
– Jag är oerhört stolt över det faktum att Kenny och Rikard har visat ett extremt stort civilkurage och jag vill återigen poängtera att hela AIK Fotboll står bakom dem till 100% gällande deras agerande som visselblåsare i detta ärende. Enligt tingsrättens bedömning råder heller inga tvivel över vittnesmålens trovärdighet vilket givetvis stärker oss i vår uppfattning att klubben har agerat rätt under hela processen, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.
– Jag känner mig stolt över att jag tog beslutet att berätta om detta. Jag känner att jag inte kunde göra något annat och jag är också tacksam över det arbete som AIK Fotboll har gjort i detta ärende för mig och min familj. Har jag i och med mitt agerande gjort något för att lyfta fram de uppenbara problem med matchfixningsförsök som finns så känns det trots allt bra, säger Kyriakos Stamatopoulos.
AIK Fotboll har i dagsläget inga fler kommentarer gällande det ovanstående ärendet utan hänvisar till citaten i detta pressmeddelande.