Truppförändringar 2018 och avtackning

2017.10.25, kl 09:00
I planeringsarbetet inför säsongen 2018 så har ett antal beslut fattats gällande de spelare som har utgående kontrakt med AIK Fotboll.

– Planeringsarbetet är i full gång inför 2018 och vi hoppas gå i mål med den spelartruppsplan som vi påbörjat. Ambitionen är att ha truppen färdig så tidigt som möjligt för att tränarna ska få bästa möjliga förutsättningar att påverka spelarna med den dagliga träningsverksamheten från dag ett säsongen 2018. Vi har idag 17 kontrakterade spelare inför säsongsupptakten 2018 och idén är att ha en truppstorlek runt 20 spelare, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

Status:
Johan Blomberg har gällande 3-års avtal som löper ut, samtal pågår om en förlängning.

Oscar Linnér har gällande 2-års avtalet som löper ut, samtal pågår om en förlängning.

Chinedu Obasi har gällande 5-månaders avtal som löper ut, samtal pågår om en förlängning.

Kyriakos Stamatopoulos har gällande 4-års avtal som löper ut, samtal pågår om en förlängning.

Simon Thern har gällande 1-års låneavtal som löper ut, ingen förlängning kommer att erbjudas.

Agustin Gómez har gällande 5-månaders låneavtal som löper ut, ingen förlängning kommer att erbjudas.

Stefan Ishizaki har gällande 2 1/2-års avtal som löper ut, ingen förlängning kommer att erbjudas.

En avtackning av de spelare som kommer att lämna AIK planeras att genomföras i samband med årets sista hemmamatch mot IFK Göteborg.

– Jag hoppas att publiken kommer till Friends Arena på måndag för att tacka de spelare som lämnar klubben. Personligen hoppas jag att publiken speciellt uttrycker den kärlek och uppskattning som Stefan Ishizaki förtjänar. Han är och kommer att förbli en av de bästa spelarna som spelat för klubben, säger Björn Wesström.

Biljetter till matchen AIK – IFK Göteborg som spelas måndagen den 30 oktober, kl 19:00 på Friends Arena köps enklast via denna sida. Du som under perioden 26-30 oktober köper en biljett till matchen får även utan kostnad prova på FollowUs AIK från Sportlib under en månad.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll