Tom Strannegård skadad och opererad

2020.08.31, kl 13:55
Herrlagets Tom Strannegård skadades förra helgen och har sedan dess genomgått en lyckad operation. Nu väntar en 2-3 månader lång rehab för honom.

Annons:

Det var under AIK:s match i P19 Allsvenskan Norra borta mot Hammarby IF FF (3–0) inför 48 åskådare på Hammarby IP i Stockholm den 22 augusti 2020 som Tom skadades. Han var uttagen i startelvan, men tvingades lämna planen efter en överkroppsskada i den 38:e matchminuten, då han skulle ta emot sig efter ett fall, och ersattes av Gustaf Bruzelius. Tom opererades för några dagar sedan och nu väntar en längre rehab för honom innan han kan vara tillbaka i spel igen.

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt att Tom fick denna skada som håller honom borta under en längre tid. Jag är glad över att operationen gick bra och är övertygad om att Tom kommer tillbaka ännu starkare framöver, säger AIK Fotbolls sportchef Henrik Jurelius.

– Det känns jättetråkigt att missa de kommande månaderna. Nu är det bara att gilla läget och träna hårdare och smartare än någonsin för att komma tillbaka som en bättre fotbollsspelare än vad jag var innan, säger Tom Strannegård.

18-årige Tom Strannegård, född den 29 april 2002, debuterade för AIK:s A-lag den 9 november 2019 då AIK mötte Enskede IK i den andra omgången av Svenska cupen 2019/20 inför 4 039 åskådare på Friends Arena i Solna. Tom Strannegård inledde på bänken i tröja nummer 32 och det blev tävlingsdebut för honom då han under chefstränaren Rikard Norlings ledning ersatte Enoch Kofi Adu i den 73:e matchminuten. Vid ställningen 6–0 till AIK i den 89:e matchminuten bröt Heradi Rashidi fram centralt och i exakt rätt tiondels sekund passade han ut till Tom Strannegård till höger i straffområdet och den unge AIK-spelaren visade stor kyla då han enkelt placerade in bollen vid den närmaste, högra stolpen och därmed fastställde slutresultatet i cupmatchen.

Under 2020 har han spelat tolv tävlingsmatcher för AIK, varav elva matcher i Allsvenskan (åtta i startelvan) och en match från start i Svenska cupens kvartsfinal.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll