Svartgula fonden – ett stöd för AIK Fotbolls samhällsengagemang

2023.08.11, kl 17:00
AIK Fotboll har sedan flera år tillbaka arbetat aktivt med vår roll som samhällsaktör för vårt närområde. Syftet med detta är att kunna skapa trygga och säkra miljöer för våra barn och ungdomar – där ett stort fokus ligger på att sätta dessa i rörelse. Därför lanserades initiativet Svartgula Fonden under hösten 2023 där privatpersoner och partners har möjlighet att bidra ekonomiskt till våra samhällsengagemang och på så sätt hjälpa oss att sätta fler barn och ungdomar i rörelse.

AIK Fotboll känner ett stort ansvar för att vara med och bidra till en bättre och tryggare miljö för barn och ungdomar runt om i landet – och framför allt de som lever i vårt närområde. Därför organiserar vi trygga och säkra fotbollstillfällen där målet är att skapa en miljö där dessa barn och ungdomar får känna en tillhörighet och gemenskap. Ett konkret exempel på detta är kvällsfotbollen som vi arrangerar i Hagalund, Bagartorp och Husby.

Utöver kvällsfotbollen har AIK Fotboll ett antal samarbeten med skolor runt om i Stockholm. Dessa samarbeten innebär att elever på skolorna medverkar som vanligt på det ordinarie skolschemat, men att fotbollsträning adderas till skolverksamheten. Fotbollspassen genomförs på skolans område och bedrivs av professionella akademitränare från AIK Fotboll – som agerar som mentorer för eleverna i fotbollsklasserna.

Under 2023 genomfördes fotbollstillfällen under 1 300 timmar med representanter från AIK Fotboll som innebar att tusentals barn och ungdomar sattes i rörelse i en trygg och säker miljö

Hjälp oss att sätta barn och ungdomar i rörelse.

Vill du stödja AIK Fotbolls samhällsengagemang finns det nu ett enkelt sätt att göra det. Svartgula fonden är en insamlingsfond där alla medel öronmärks till klubbens samhällsengagemang.

Swish: 123 490 72 18
BG: 5874-9201

Tack för ditt stöd, det betyder allt!

Våra samhällsengagemang

AIK Fotboll är så mycket för så många. Det är laget som springer in på Friends Arena. Det är Norra ståplats ekande sånger. Det är världens vackraste emblem, en knatteträning i minusgrader, folkölsbaren på Skytteholms IP. Vi är en fotbollsklubb och som företrädare för världens största folkrörelse är det också en självklarhet att vi har en påverkan på väldigt många människor. I vår verksamhet, på våra läktare och som ambassadörer i samhället.

I och med detta känner vi ett ansvar i att ge en grundläggande uppfostran i hur man är mot varandra som medmänniskor. Därför arbetar vi efter AIK Fotbolls värdegrund, även kallad AIK-stilen, som är en riktlinje för hur de spelare och ledare som är aktiva i vår förening ska uppföra sig mot sina lagkamrater, ledare, motståndare och domare. AIK-Stilen bygger på en ömsesidig respekt för andra människor. I all sin enkelhet är den väldigt lätt att applicera på andra ställen i samhället – i skolan, hemma eller inom det kollektiva.

Det finns fler orsaker till att vi har valt att aktivt arbeta med vår värdegrund. För det första är det på rent sportsliga grunder. En spelare som känner sig trygg i sin träningsmiljö presterar bättre. En spelare som får råd om en god kosthållning eller hjälp att sköta sin skola presterar bättre. En spelare som inte behöver ta emot hot eller trakasserier på nätet eller i appar presterar bättre. En spelare som får stöd med verktyg mot psykisk ohälsa presterar bättre. AIK Fotbolls kärnverksamhet är att utbilda duktiga fotbollsspelare och vinna fotbollsmatcher – därför är det viktigt att vårt samhällsengagemang också bidrar till detta.

Vårt samhällsengagemang sträcker sig däremot längre än till de som på något sätt är verksamma inom AIK Fotboll. Vi är väl medvetna om att AIK Fotboll betyder mycket för många och därför känner vi även ett ansvar i att bidra i miljöer utanför vår verksamhet, för att på så sätt skapa förutsättningar där barn och ungdomar kan känna en trygghet och gemenskap – samtidigt som man ökar förutsättningar för rörelse.

Ett bidrag till den Svartgula fonden innebär med andra ord att AIK Fotboll kan lägga större resurser på att utöka vårt redan aktiva samhällsengagemang – vilket i slutändan kommer innebära en tryggare miljö för våra barn och ungdomar.

Svartgula fonden kommer att publicera kvartalsrapporter där AIK Fotbolls samarbetspartners, medlemmar och supportrar kan följa hur arbetet går, vilka initiativ vi arbetar med och vad effekten är.

Tack för ditt stöd!

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll