Storseger för damlaget

2018.10.13, kl 15:38
AIK:s damlag svarade för en stark insats då man i den tidiga lördagsmatchen besegrade IF Böljan med hela 5-0 inför 153 åskådare på Skytteholms IP i Solna. Matchen var mållös i 41 minuter, men sedan gjorde Nicole Odelberg Modin sitt första av tre mål i matchen och i den andra halvleken rullade AIK-målen in med jämna mellanrum.

Solna bjöd på strålande höstväder när AIK tog emot IF Böljan i den 24:e omgången av Elitettan, matchen var dock endast AIK:s 23:e då den uppskjutna hemmamatchen mot KIF Örebro DFF spelas under den kommande veckan. AIK var stora favoriter då motståndarna från Falkenberg inte noterat en enda seger i serien. När lagen i juli möttes på Falcon Alkoholfri Arena var hemmalaget dock nära att vinna då man hade en 1-0-ledning fram till den 70:e minuten då Madeleine Stegius kvitterade för Gnaget och i den 83:e minuten slog Therese Simonsson in segermålet.

AIK kopplade omgående ett fast grepp om matchen på Skytteholms IP, dock utan att skapa några heta målchanser. Bortalaget hade svårt att ta sig över mittlinjen, men AIK fick under den första halvan av den första halvleken inte ut något av spelövertaget. I den 23:e minuten frispelades Nicole Odelberg Modin av Madeleine Stegius och ensam med målvakten Mariam Zein skulle Modin sätta bollen i det vänstra krysset, men den gick precis utanför stolpen och det blev inspark för IF Böljan. Minuten därefter fick Nicole Odelberg Modin återigen bollen av Madeleine Stegius i straffområdet, men hennes direktskott täcktes av en försvarare till en resultatlös högerhörna.

AIK började nu att producera målchanser och i den 28:e minuten sköt Wilma Ljung Klingwall ett distansskott som seglade precis utanför det närmaste, högra krysset. IF Böljan hade efter en halvtimmes spel knappt varit över halva planen, men i den 32:a minuten kom man fram och skapade en hörna som skapade bekymmer för AIK. Bollen hamnade framför AIK-målet och efter lite röra fick en av Böljans spelare fritt skottläge från två meter, men räddade ängel på mållinjen var Therese Simonsson och AIK kom undan med blotta förskräckelsen. I den 42:a minuten skulle AIK:s glödheta Nicole Odelberg Modin ge hemmalaget ledningen efter att hon fått bollen till vänster utanför straffområdet. Modin vände upp och avslutade direkt med ett markskott som något överraskande smet innanför den närmaste, vänstra stolpen. 1-0 till AIK och en riktig kalldusch för gästerna.

IF Böljan var i den 49:e minuten mycket nära att kvittera då Matilda Johansson fick på en drömträff från ca 20 meter och bollen seglade mot det bortre, vänstra krysset, men i absolut sista stund lyckades AIK:s målvakt Hanna Persson rädda uppe i krysset och Böljan fick nöja sig med en resultatlös hörna istället för 1-1. En klart matchavgörande räddning! Istället skulle AIK göra 2-0 när matchklockan precis passerat 50 spelade minuter. Matilda Rosqvist tog sig ner längs vänstersidan och spelade innan kortlinjen behärskat in till Nicole Odelberg Modin som enkelt kunde placera in bollen till vänster i målet. 2-0 och det kändes som om rullgardinen drogs ner för bortalaget.

Tre minuter senare var det nära ytterligare AIK-mål efter att Matilda Rosqvist från högerkanten slagit ett inlägg som Nicole Odelberg Modin mötte med huvudet, men bollen seglade strax över målet. Modin skulle dock bli tremålskytt i den 59:e minuten efter att Madeleine Stegius tagit sig fram till höger i straffområdet och elegant serverat bollen till Modin som rullade in 3-0. Målet var Modins 14:e i Elitettan och hon gick därmed upp på en delad fjärdeplats i skytteligan. Efter 63 minuters spel fick lagkapten Matilda Rosqvist på sin högerkant en långboll att springa på och hon tog sig fram till skottläge, men Mariam Zein räddade. Returen fångades också upp av Rosqvist som försökte lobba in bollen, men den slog i ribban och studsade ut till inspark.

AIK gjorde i den 67:e minuten ett dubbelbyte då Clara Härdling och Sarah Storck kom in och den sistnämnda skulle strax därefter öka på ledningen. Fanny Lång slog i den 71:a minuten en frispark från högerkanten som nådde pannan på Malin Broberg, men Mariam Zein svarade med en enhandsräddning på den välplacerade nicken, men målvakten kunde inte göra någonting då returen fångades upp av Sarah Storck och placerades in i mål. Storck var i slutminuterna nära att frispelas av inhopparen Petra Sundqvist, men målvakten kom ut och fångade in bollen. På stopptid kunde Therese Simonsson från den vänstra delen av straffområdet fastställa slutresultatet till 5-0 med ett välplacerat skott innanför den vänstra stolpen.