Damlaget inledde med uddamålsförlust

2020.02.01, kl 16:13
AIK:s damer spelade under lördagen sin första träningsmatch för 2020 då finska PK-35 stod för motståndet. AIK föll med 2–3 (1–3) efter mål av Rosa Kafaji och Johanna Lindell.

Damlagets första träningsmatch stod på programmet och Skytteholms IP sken upp inför avspark då solen visade sig efter en regnig förmiddag. AIK ställde upp med en startelva som innehöll nyförvärven Milla-Maj Majasaari, Fanny Johansson, Emma Becker, Adelisa Grabus, Emelie Jansson, Linda Hallin och junioren Sefanit Samrawe. AIK åkte på en riktig kalldusch solskenet till trots då PK-35:s lagkapten Amanda Rantanen stal bollen av AIK:s backlinje och skickade in bollen i målet redan efter 29 sekunders spel. I den sjätte matchminuten var det nära ännu ett baklängesmål då Dolma Gurung efter en högerhörna från nära håll nickade bollen i den högra stolpen. AIK hade svårt att få grepp på de pigga finskorna som anlände till Stockholm under lördagsmorgonen efter en båtresa.

I den tolfte matchminuten nådde Evelina Finndell fram med en boll till Rosa Kafaji centralt utanför straffområdet. Rosa vände elegant bort sin försvarare och satte bollen distinkt i vänster hörn och 1–1 var ett faktum. En dryg minut senare var bortalaget återigen i ledningen efter att Amanda Rantanen från vänsterdelen av straffområdet satt bollen bakom Milla-Maj Majasaari. I den 20:e matchminuten tog sig Matilda Rosqvist in till höger i straffområdet och avslutade med ett skott över målet. I den 32:a matchminuten slog vänsterbacken Inka Hiltunen ett inlägg från vänsterkanten som slog i överkanten av ribban och studsade ut till inspark. Tre minuter senare slog Olivia Kåhre ett precist inlägg från högerkanten som skar genom straffområdet och nådde Anita Abu vid den bortre, vänstra stolpen och avslutet satt kliniskt uppe i det närmaste krysset, 1–3.

I den 36:e matchminuten var Rosa Kafaji på väg igenom centralt och försökte passera målvakten Lotta Rosenström som fick stopp på bollen med sin utsträckta vänsterarm och i andraläget täcktes hennes avslut av en försvarare. Två minuter senare slog Rosa Kafaji en bra högerhörna som seglade nära mållinjen, men förbi samtliga AIK-spelare som satte press på målvakten. AIK fortsatte med samma elva i den andra halvleken medans PK-35 gjorde fyra spelarbyten. Den andra halvlekens matchbild var inledningsvis mycket lik den första, d v s med bortalaget som det spelförande laget. I den 64:e matchminuten brände det till då inhopparen Natalia Kusmin avlossade ett skott som gick knappa halvmetern över AIK-målet.

I den 66:e matchminuten svarade AIK för tre spelarbyten då Johanna Lindell, Wilma Ljung Klingwall och Linnea Wennberg ersatte Linda Hallin, Adelisa Grabus och Emelie Jansson. Tre minuter senare kom Emilia Kupsanen igenom på vänstersidan av straffområdet, men sköt bollen utanför den bortre stolpen. Rosa Kafaji fick i den 72:a matchminuten bollen förbi målvakten i målgården, men inte i mål. Vid den vänstra stolpen kom dock Johanna Lindell och kunde förlänga in bollen i det övergivna målet och 2–3 var ett faktum. Det var ett helt annat AIK efter reduceringen och man jagade en kvittering, men samtidigt öppnade man upp för kontringar och PK-35 hade ett par farliga avslut i närheten av målramen. Under slutskedet byttes även Kajsa Kjellander ut till förmån för Hedda Johansson. AIK nådde inte fram till någon kvittering utan fick inleda med en uddamålsförlust.