AIK-Stilen prisat på europeisk gala

2024.10.09, kl 10:20
AIK-Stilen, AIK Fotbolls ledstjärna och uppförandekod, har av European Club Association (ECA) prisats i kategorin "Social Impact Award" vid The ECA Awards som just nu pågår i grekiska Aten.

Utöver AIK var även Celtic FC (Skottland) och Udinese Calcio (Italien) de nominerade klubbarna till “Social Impact Award 2024”, men det var alltså AIK-Stilen som föll ECA:s jury i smaken och tog hem utmärkelsen.

Det här är andra gången som AIK Fotboll tar hem “Social Impact Award”. Första gången var 2022, då för initiativet “Det Digitala Omklädningsrummet”.

– Det är en stor stolthet och glädje att vi med vårt arbete med att fostra trygga människor och med det bra fotbollsspelare uppmärksammas i Europa. Att vi lyfts fram som en ledstjärna i det arbetet, säger Max Bergander, Värdegrund och hållbarhetsansvarig på AIK Fotboll.

Vad är ECA?

European Club Association är ett oberoende organ för fotbollsklubbar på europeisk nivå, officiellt erkänt av både Fifa och Uefa. Läs mer på ECA:s officiella hemsida.

Vad är AIK-Stilen?

AIK-Stilen är en del av vår klubbs historia. Ordet stil är positivt laddat och betyder “ett riktigt sätt att vara” eller “ett riktigt uppförande”. AIK-Stilen är således en beskrivning av hur aktiva spelare och ledare inom AIK Fotboll förväntas uppföra sig. Mer information hittar du här.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll