AIK Fotboll bekräftar vidareförsäljningsersättning hänförliga till Kristoffer Olssons övergång

2021.11.08, kl 08:02
AIK Fotboll kan bekräfta att klubben kommer att erhålla vidareförsäljningsersättning från FC Krasnodar med anledning av Kristoffer Olssons övergång från den ryska klubben till den belgiska klubben RSC Anderlecht. Övergången ägde rum under sommarens transferfönster. Ersättningen medför en nettoresultateffekt inom klass I, dvs mellan 0 och 2,5 miljoner kronor, enligt klubbens egen klassificering av spelartransfers.

Vidareförsäljningsersättningen för övergången mellan FC Krasnodar och RSC Anderlecht kommer att utbetalas i takt med att den ryska klubben erhåller ersättning från RSC Anderlecht och den första betalningen sker under årets fjärde kvartal.

Landslagsspelaren Kristoffer Olsson lämnade AIK Fotboll i januari 2019 för en övergång till den ryska klubben FC Krasnodar. AIK Fotboll erhöll i samband med övergången en fast ersättning vilket medförde en resultateffekt i nivå med klass V, dvs mellan 20 och 40 miljoner kronor enligt klubbens egen klassificering. Under spelarens tid i FC Krasnodar har villkor om tilläggsersättning uppfyllts under hösten 2020 (se pressmeddelande 2020-10-01) motsvarande ett tilläggsbelopp som medför en resultateffekt i nivå med klass II, dvs mellan 2,5 och 5,0 miljoner kronor. De ersättningar som erhållits tidigare har medfört en sammanlagd resultateffekt i klass V, dvs mellan 20 och 40 miljoner kronor. Vidareförsäljningsersättningen medför ingen förändring i klassificeringen av den totala ersättningen.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll