1 248 638 kr till AIK från Svenska Spel

2019.11.19, kl 16:38
AIK Ungdomsfotboll erhåller 1 248 638 kr från Svenska Spels kampanj "Gräsroten - 50 miljoner till Ungdomsidrotten".

Pengarna kommer att gå till fortsatt utveckling av ungdomsfotbollen. AIK Fotboll vill rikta ett stort tack till Svenska Spel och till alla AIK:are runt om i landet som genom att registrera sitt spelkort för AIK Fotboll har skapat denna intäkt till ungdomsfotbollen.

Leif Karlsson, sportchef för AIK Ungdomsfotboll, vad betyder Gräsroten för AIK?
– Gräsroten gör det möjligt att genomföra en fortsatt utveckling av vår verksamhet för barn och ungdomar. Vi kan fördjupa vårt förebyggande arbete med information och utbildning gällande AIK Stilen, vår värdegrund och ledstjärna i hela verksamheten.

Hur kommer pengarna till användning?
– Pengarna kommer främst användas till fortsatt fördjupad utbildning av tränare och ledare, information till föräldrar för att skapa förståelse och delaktighet, allt för att möjliggöra för fler barn- och ungdomar att ta del av av en väl planerad och genomförd verksamhet som säkerställer att fler och fler fortsätter i klubben och där vi även skapar ett långvarigt intresse för fortsatt idrottande i motionsform eller på elitnivå.

AIK Stilen – vår värdegrund och ledstjärna i allt
– Vi fördjupar och breddar vårt arbete och aktiviteter gällande vår värdegrund AIK Stilen med syfte att välkomna alla i AIK-familjen och skapa trygga miljöer för lärande och personlig utveckling.

AIK i samhället – för ett inkluderande och jämlikt samhälle
– Fortsatt fokus på att ta ett stort socialt ansvar för att ge barn och ungdomar både inom klubben och i vårt närområde en möjlighet till fritidsaktiviteter i en trygg miljö.

Knatteskola, barn- och ungdomsverksamhet
– Grunden för vår verksamhet där målet är att de tjejer och killar som börjar i AIK i tidig ålder ska vara kvar och träna och spela med sina kompisar och där de trivs och utvecklas tillsammans både på planen som spelare och utanför planen som schyssta kompisar.

Samarbete med föreningar
– Vi satsar på att skapa ett nätverk med klubbar i vårt närområde som bygger på gemensamma värderingar om vikten av att bedriva en sund barn- och ungdomsverksamhet som utgår från barnens behov och intresse samt även dela med oss av vår kunskap och erfarenhet till föreningar inom hela Storstockholmsområdet.

Samarbete skola, fritids, förening
– Vi går vidare och utvecklar samverkan med Solna stad och andra föreningar inom kommunen för att fler barn och ungdomar ska ges möjlighet till aktiviteter med olika typer av bollsporter och andra idrotter med en inriktning på samverkan mellan skola, fritids och föreningar.

Spelar- och ledarutveckling – från ungdom till A-lag
– Parallellt med ett tydligt fokus på att bedriva en verksamhet som säkerställer barnens och ungdomarnas välmående ska vi även skapa förutsättningar för dom tjejer och killar med motivation och drivkraft att kunna gå vidare inom vår ungdomsakademi för att fostra framtidens A-lagsspelare till våra herr- och damlag.

FoU
– Vi fortsätter vår investering i en avdelning för Forskning och utveckling för att på det sättet generera vår egen kunskap för att fullfölja vår ambition att skapa en trygg lärandemiljö för utveckling och fostran av barn och ungdomar i AIK Fotboll.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll