Åland United

Träningsmatch
3 – 0
Slutspelad
23 februari, 14:00
Eckeröhallen, Eckerö
Publik: 120

AIK

 • Domare
  Josef Fagerholm, Saltvik
 • Ass. domare 1
  Adrian Stoia, Hammarland
 • Ass. domare 2
  Gustav Mattsson, Jomala
 • Fjärdedomare
  --

Förlust för damerna mot Åland United

AIK förlorade med 0–3 mot Åland United under lördagseftermiddagen efter att hemmalaget svarat för samtliga målen i den första halvleken. AIK kom inte närmare en reducering än två ribbskott.

För tredje året i rad begav sig AIK till Eckeröhallen för ett försäsongsmöte med Åland United. Matchen var endast 90 sekunder gammal då hemmalaget tog ledningen. Den före detta AIK-spelaren Emelie Johansson lyfte in en boll i straffområdet som Rosita Herreros kom först på och hon fick bollen förbi AIK-målvakten Lovisa Koss och lyckades i kamp med försvarare få in bollen i AIK-målet för 1–0. En minut senare tog sig pigga Elsa Törnblom fram till ett bra skottläge och fick iväg ett hårt välplacerat skott mot den högra delen av målet som Anna Tamminen sträckte ut på och lyckades styra till en resultatlös hörna.

En jämn period följde där inget av lagen lyckades skapa något rejält offensivt. I den 29:e minuten stal Madeleine Tegström bollen från en motståndare och fick fram den till Therese Simonsson som hittade ut till Elsa Törnblom på vänsterkanten som spelade tillbaka till Simonsson vars skott blockerades. I den 31:s minuten ökade Åland United på till 2–0 efter att Emelie Johansson tagit sig fram på högerkanten och serverade Signy Aarna framför mål. Avslutet var hårt och kom direkt och Lovisa Koss lyckades bara få fingrarna på bollen innan den låg i nätet.

Fem minuter senare kom AIK i ett bra anfall längs högerkanten och Emelie Smirnoff avslutade, men bollen gick strax utanför den bortre, vänstra stolpen. I den 44:e minuten fick Eva Nyström skottläge från distans, men avslutet slog i ribban och gick därefter till en högerhörna. AIK hade 6–0 i hörnor i den första halvleken och en hel del bra slogs in i straffområdet, men Anna Tamminen boxade förtjänstfullt bort de flesta servarna. När matchklockan precis passerade 45 spelade minuter kom Emelie Johansson återigen fram längs högerkanten och spelade in bollen mot den bortre delen av straffområdet där Monica Hagström hittade Rosita Herreros framför mål och 3–0 var ett faktum med halvlekens sista avslut.

AIK:s chefstränare Robert Lison Svanström genomförde samtliga fem spelarbytena inför den andra halvleken och bortalaget kopplade omgående ett stabilt grepp om spelet. AIK var det klart spelförande laget och förlade spelet helt på offensiv planhalva under den andra akten. I den 67:e minuten var det nära reducering efter att Emma Engström skjutit från distans, men bollen slog klockrent i ribban och studsade ut där det blåstes för offside på den attackerande AIK-spelaren. I den 75:e minuten frispelades nästan Therese Simonsson, men bollen rann iväg och hon fick sträcka ut för att ens få träff på bollen, men då var målvakten Paula Mylloja redan långt ute för att skära av vinkeln. I den 81:a minuten trodde många att AIK hade reducerat efter att mittbacken Eva Nyström skjutit en frispark från ca 18 meter. Bollen gick över muren och målvakten stod bara och tittade, men den smet på fel sida stolpen och AIK fick åka hem med färjan med 0–3 i bagaget.

Text: Stefan Mellerborg

Matchfakta

Åland United - AIK 3-0 (3-0)

 • 2'

  Mål

  1-0 Rosa Maria Herreros Ossorio (Emelie Johansson)

 • 31'

  Mål

  2-0 Signy Aarna (Emelie Johansson)

 • 45+1'

  Mål

  3-0 Rosa Maria Herreros Ossorio (Monica Hagström)

 • 45'

  Byte

  Paula Mylloja IN

  Anna Tamminen UT

 • 45'

  Byte

  Wilma Ljung Klingwall IN

  Rebecca Rulander UT

 • 45'

  Byte

  Clara Härdling IN

  Sophia Redenstrand UT

 • 45'

  Byte

  Emma Engström IN

  Johanna Lindell UT

 • 45'

  Byte

  Kajsa Kjellander IN

  Samantha Ammanuel UT

 • 45'

  Byte

  Isabelle Granlund IN

  Lovisa Koss UT

 • 58'

  Byte

  Mikaela Frondelius IN

  Monica Hagström UT

 • 68'

  Byte

  Sofia Lindström IN

  Olivia Mattsson UT

 • 72'

  Varning

  Emma Engström

 • 74'

  Byte

  Emelina Simolin IN

  Sara Nordin UT

Åland United

AIK

   #1 Anna Tamminen (mv)
   #3 Emelie Johansson
   #6 Briana Campos (K)
   #7 Signy Aarna
   #8 Sara Nordin
   #10 Monica Hagström
   #11 Pille Raadik
   #17 Rosa Maria Herreros Ossorio
   #18 Anna Westerlund
   #24 Selma Viktorsson
   #26 Olivia Mattsson
   #12 Paula Mylloja (mv)
   #5 Mikaela Frondelius
   #16 Sofia Lindström
   #29 Emelina Simolin
   Lovisa Koss (mv) #26
   Samantha Ammanuel #2
   Matilda Rosqvist (K) #7
   Therese Simonsson #9
   Sophia Redenstrand #11
   Johanna Lindell #13
   Emelie Smirnoff #14
   Madeleine Tegström #15
   Elsa Törnblom #19
   Eva Nyström #20
   Rebecca Rulander #23
   Wilma Ljung Klingwall #6
   Clara Härdling #8
   Emma Engström #12
   Kajsa Kjellander #17
   Isabelle Granlund (mv) #30

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll