Tipselit: Perry jagar Isak

2016.05.09, kl 11:06

De har spelat ihop sedan pojklagsdagarna på Skytteholms IP. De har vunnit U17-SM tillsammans och båda har utsetts till ‘Årets talang’. Kompisarna Alexander Isak och Nebiyou Perry har följt varandra under sin fotbollsuppväxt.

Årets Talang-pris utdelades till Nebiyou Perry under halvtidspausen av den senaste hemmamatchen på Friends. Ett pris som lagkompisen sedan många år tillbaka, Alexander Isak, fick ganska precis ett år sedan. De två har tillhört det framgångsrika P99-laget där många av spelarna gått från att spela matcher St. Eriks-cupen till att nu spela juniorfotboll på högsta nationella nivå.

De har också ett SM-slutspel under hösten 2015 bakom sig. Inte mindre än fem spelare födda 1999 var med i startelvan för laget som höjde bucklan i skyn efter 2-1 i finalen mot FC Djursholm. AIK tog i den matchen ledningen i första minuten. Framspelningen av Alexander Isak. Målskytt Nebiyou Perry.

Alexander Isak har efter det hunnit kvalificera det svenska U17-landslaget till EM-slutspelet i Azerbajdzjan och ta Allsvenskan med storm. Ungdomsmästerskapet spelas 5-21 maj som inte är officiella landskampsdatum och när Isak fick stanna hemma för att spela de fyra allsvenska matcher som är schemalagda under den perioden, så gick förbundskaptenen Magnus Wickman i sin uttagning till en annan AIK-spelare. Nebiyou Perry fick packa väskorna direkt efter U19-matchen mot Hammarby IF och ansluta till EM-truppen.

På plats i Azerbajdzjan tog Perry direkt plats i startelvan på mittfältet och svarade för en mycket bra debut i segermatchen mot favorittippade England. Perry spelade fram till Sveriges 2-0 mål och byttes ut först med två minuter kvar av segermatchen, 2-1.

På måndag vid lunch väntar nordiskt derby mot Danmark. Alla rapporteras vara friska och i speldugligt skick. Matchen direktsänds på Eurosport, med avspark kl 12:00.

Vill ni läsa mer om Perry, hans anknytning till USA och de landslagserfarenheter han fått därifrån kan ni göra det i en av länkarna nedan. Den andra presenterar en tendens inom Stockholmsfotbollen på ungdomssidan:

http://www.fotbolldirekt.se/2016/05/07/fd-pa-plats-trots-succen-sverige-inte-sjalvklart-for-aik-talangen/

http://www.fotbolldirekt.se/2016/05/07/pa-fd-det-har-ar-ett-misslyckande-for-bade-bajen-och-djurgarden/

Kommande matcher i Tipselit:
U19 – Sollentuna FK på Skytteholms IP, den 10 maj med avspark kl 19:30.
U17 – Assyriska FF på Södertälje Arena, den 13 maj med avspark kl 20:00.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll