Stå upp för fotbollen

Sedan 2012 stöds AIK Fotboll av projektet Stå upp för fotbollen som har gett klubben möjlighet att ha två anställda Supporter Liaison Officers (SLO). Projektet administreras av Svensk Elitfotboll med ekonomiskt stöd av C More, Deloitte, Swedbank, Svenska Spel samt TV4-gruppen.

Detta projekt ger AIK Fotboll möjligheten att dagligen arbeta med att stärka den positiva supporterkulturen. Här nedan följer en presentation av Stå upp för fotbollen

Vad är det vi gör
Vår vision är enkel och tydlig. Vi vill ha en fotboll som inte förknippas med våld och huliganism, en fotboll som bejakar alla supportrar som älskar sitt lag och sporten. Vi vill ha evenemang som det känns självklart att ta sina barn till, där vi möts av en positiv stämning och en miljö utan hot och ilska. En fotboll som tar ansvar och vi alla kan vara stolt över!

Varför
Vi vill bejaka allt det positiva med fotbollen, sätta fingret på allt den ger till vårt samhälle och dess medborgare. Samtidigt har vi respekt för att många ser annat när de tänker på fotboll. ALLA inom svensk fotboll måste börja ta ansvar för vad de tillför fotbollen.

Genom att bland annat genomföra en kampanj för positiv läktarkultur och ge ekonomiskt stöd till de klubbar som har störst utmaningar, och genom att marknadsföra det gemensamma målet om en positiv läktarkultur på våra idrottsarenor, är målet att tillsammans skapa en ljus framtid för svensk fotboll.

SLO – Föreningar
Inom ramen för ”Stå upp för fotbollen!” har vi ett projekt tillsammans med fem klubbar som fått möjligheten att anställa en Supporter Liaison Officer (SLO) som ska klubben att intensifiera sitt arbete kring läktar-, publik- och säkerhetsfrågor. Vi hoppas att det ska leda till ett mer uppsökande och proaktivt arbete hos klubbarna vi stöttar, för att motverka den framtida rekryteringen till våldsamma grupperingar. Många klubbar i Sverige arbetar redan i dag med sina supportrar, både för att stärka klubbens varumärke och anseende, men självklart också för att bredda sitt kundunderlag.

Läs mer om Stå upp för fotbollen på denna sida.

Exklusiva partners

CSR-partner

Ligapartners

© AIK Fotboll 2018