Therese Simonsson lämnar AIK Fotboll

2019.11.19, kl 12:55
Forwarden Therese Simonsson lämnar AIK Fotboll efter två säsonger då hennes avtal nu löper ut.

21-åriga Therese Simonsson, född den 3 maj 1998, började som sjuåring att spela fotboll i moderklubben Vasalunds IF. Efter spel med VIF, Älta IF och IK Uppsala Fotboll kom AIK Fotboll och Therese Simonsson i december 2017 överens om ett kontrakt över 2019. Tävlingsdebuten för AIK skedde i seriepremiären hemma mot Umeå IK FF (0–2) inför 372 åskådare på Skytteholms IP i Solna den 15 april 2018 då hon spelade hela matchen i tröja nummer 9. Det första målet kom i den andra omgången, borta mot Lidköpings FK (3–2) då hon, framspelad av Clara Härdling, gav AIK ledningen i den tolfte minuten. Det blev spel i 27 tävlingsmatcher för henne under det första året i AIK och hon svarade för nio mål och tre målgivande passningar.

Under 2019 svarade Therese Simonsson för 28 mål och hennes 22 mål i Elitettan räckte till en fjärdeplats i seriens skytteliga. Hennes första mål för säsongen kom i AIK:s tredje och sista gruppspelsmatch, hemma mot Ljusdals IF (7–0) den 10 mars 2019. AIK ledde med 1–0 efter mål av Johanna Lindell då Therese Simonsson i den 38:e minuten ökade på ledningen efter att hon fått en passning från Sophia Redenstrand. Therese Simonsson gjorde ytterligare två mål i matchen. Matchen var den första då hon svarade för ett hattrick, hon följde upp med sammanlagt tre hattrick under 2019.

Den 27 april 2019 ställdes AIK i Elitettans tredje omgång mot Lidköpings FK på IP Framnäs i Lidköping och matchen skulle bli hennes stora show. I den 28:e minuten gav hon AIK ledningen och tre minuter in i den andra halvleken ledde AIK med 4–0 efter att Therese Simonsson svarat för samtliga mål. Hon följde på stopptid upp med sitt femte mål för eftermiddagen då hon med en lobb fastställde slutresultatet. Hon adderade även två målgivande passningar i storsegern.

Therese Simonsson spelade sammanlagt 58 tävlingsmatcher för AIK och hon svarade för 37 mål och 17 målgivande passningar. AIK Fotboll vill tacka för tiden i klubben och önskar ett stort lycka till i den fortsatta fotbollskarriären.