Mållöst genrep för AIK

2017.04.08, kl 15:49
AIK:s damlag fick nöja sig med 0-0 i hemmamötet mot Bollstanäs SK. AIK hade merparten av spelet under matchen, men gästerna hade de två farligaste avsluten då de träffade ribban både i den 38:e och i den 73:e matchminuten.
aik_4_small_2146

AIK ställdes mot Bollstanäs SK i genrepet inför premiären av Elitettan som för AIK:s del sker på Skärtorsdag då Umeå IK FF gästar Skytteholms IP. Både AIK och Bollstanäs SK spelade i sorgband och innan avspark hölls det en tyst minut för att hedra offren från fredagens terrordåd i Stockholm. Noterbart är att matchen genomfördes med endast en huvuddomare, inga assisterande domare fanns på plats.

AIK var klara favoriter mot motståndarna som spelar i Division 1 Norra Svealand och det var också AIK som tog tag i taktpinnen och förde spelet under stora delar av matchen. I den 15:e minuten frispelades Emma Engström centralt och hårt attackerad av en motståndarback lyckades hon få iväg ett avslut som målvakten Emma Pulkinen räddade. Minuten därefter fick Emelie Johansson iväg ett bra skott som gick strax utanför det högra krysset.

I den 17:e minuten bjöd Bollstanäs backlinje Emma Engström på en målchans i straffområdet, men återigen räddade Emma Pulkinen. AIK förde spelet och det kändes som en tidsfråga innan ledningsmålet skulle komma. I den 21:a minuten slog Petra Sundqvist en hörna från höger som nådde Caroline Röstlund framför mål och hennes nick gick strax utanför den vänstra stolpen. I den 30:e minuten bjöds det nästan på en repris då Petra Sundqvists högerhörna återigen nådde huvudet på Caroline Röstlund, men denna gång gick avslutet över ribban.

AIK hade full kontroll på matchen, men i den 36:e minuten stack Bollstanäs SK upp och inhopparen Moa Ingebretsen var framme och oroade i straffområdet, men Samantha Ammanuel redde upp situationen. Två minuter senare var det mycket nära ledning för bortalaget efter att Louise Lillbäck fått på ett bra skott som tog i ribbans underkant och studsade ner strax utanför mållinjen. I den 41:a minuten var lagkapten nära att få in bollen i motståndarmålet efter ett inlägg från vänsterkanten, men hennes avslut gick metern utanför den högra stolpen. Med drygt två minuter kvar av halvleken kom Mariama Jammeh igenom till höger i straffområde, men hennes avslut gick klart utanför den bortre, vänstra stolpen.

AIK:s chefstränare Christer Lundin gjorde två spelarbyten i paus då Elin SJölander och Estibaliz Montes de Oca Muñoz ersatte Sarah Storck och Linda Augustsson. Det höll på och bli ett succébyte då Elin Sjölander i den 47:e minuten fick iväg ett fräsande skott från distans som gick strax över ribban. Bollstanäs SK var mer aggressiva i den andra halvleken och AIK hade inte alls lika mycket kontroll över spelet. Halvlekens bästa målchans blev gästernas då Anna Thim i den 73:e minuten fick iväg ett skott som tog i ribban bakom AIK:s målvakt Matilda Åsard. Båda lagen jagade ett segermål under slutminuterna, men inga riktigt heta målchanser skapades under slutskedet och för AIK:s del slutade genrepet mållöst.