Förlust i omstarten av Elitettan

2019.08.03, kl 19:01
Andraplacerade AIK förlorade bortamatchen mot tabellelvan Mallbackens IF Sunne när Elitettan efter ett månadslångt uppehåll drog igång igen. Slutresultatet blev 2-1 till hemmalaget som därmed fick revansch för 0-6-förlusten på Skytteholms IP i juni.

Hemmalaget kom till spel med den 16-åriga juniormålvakten Elin Svahn mellan stolparna medan AIK bland annat saknade Nicole Odelberg Modin, Elsa Törnblom och Clara Härdling. Mallbackens IF Sunne fick en drömstart på matchen då man redan i den tredje matchminuten tog ledningen efter att Sherifatu Sumaila överlistat Lovisa Koss efter en hörna. AIK:s replik dröjde endast sex minuter och kom efter att Wilma Ljung Klingwall spelat fram Emma Engström till hennes första mål i Elitettan 2019.

Många trodde nog att AIK i och med kvitteringen skulle ta hand om de tre poängen, som hade gett serieledning då Umeå IK FF spelar imorgon, men det skulle inte bli någon poäng alls hem till huvudstaden efter att Irvina Bajramovic i den 49:e minuten fastställt slutresultatet inför 372 åskådare på Strandvallen.