Bra start, men ny förlust i Malmö

2020.06.26, kl 00:25
AIK inledde cupmötet mot Malmö FF på ett imponerande sätt och tog också en tidig ledning genom Paulos Abraham. Bilal Hussein var i den 20:e matchminuten nära att göra mål, men avslutet tog i stolpen. Istället kunde hemmalaget kvittera innan paus och i den andra halvleken tryckte man tillbaka AIK som även fick både Paulos Abraham och Per Karlsson utvisade. Slutsiffrorna skrevs till 4-1 till MFF och AIK:s cupresa tog slut i kvartsfinalen.

Annons:

Matchen inleddes mycket fartfyllt och det var AIK som var det klart bästa spelande laget. I den andra matchminuten tog sig Henok Goitom fram längs högerkanten och nådde ner till kortlinjen där han slog in en bra boll i straffområdet där flera lagkamrater befann sig. Bollen kom nästan fram till Paulos Abraham, men hemmaförsvaret kunde reda ut situationen. Minuten därefter brände det till i AIK:s straffområde då Søren Rieks från en position något till vänster hittade in till Isaac Kiese Thelin i straffområdet och han avslutade omgående, men Ebenezer Ofori täckte avslutet till en vänsterhörna.

I den sjunde matchminuten fick MFF:s försvar inte bort bollen framför det egna straffområdet och Paulos Abraham fångade upp bollen, gick åt vänster, vände in i straffområdet där han skaffade sig en lucka och sköt hårt in bollen innanför den vänstra stolpen. Stort jubel bland AIK-spelarna. Fyra minuter efter ledningsmålet kom Henok Goitom igenom till vänster i straffområdet, men i sista stund hindrades hans skott att hitta målet då Anel Ahmedhodzic svarade för en stark brytning till en resultatlös vänsterhörna. AIK spelade otroligt aggressivt under de första 25 minuterna och dominerade totalt på Eleda stadion. I den 20:e matchminuten tog sig Paulos Abraham med fart in i straffområdet från högerkanten och i andraläget hamnade bollen hos Bilal Hussein som från höger innerposition avslutade. Bollen seglade över alla och nådde till slut den bortre delen av målställningen, men inte i densamma utan högt upp i den vänstra stolpen. Ett hårt kämpande AIK-lag hade inte marginalerna med sig för en rättvisande 2-1-ledning…

AIK:s 25 första minuter var med största sannolikhet de bästa som Gnaget presterat borta mot Malmö FF på mycket, mycket lång tid, men efter en knapp halvtimmes spel började hemmalaget få mer att säga till om och AIK:s offensiv mattades av. Men det skulle komma ytterligare en stor målchans för AIK. I den 34:e matchminuten vann Saku Ylätupa en andraboll till höger utanför straffområdet och skaffade sig ett skottläge. Avslutet såg ut att gå i mål, men gick precis utanför det bortre, vänstra krysset. Fem minuter senare skulle det målmässigt vara utjämnat på Eleda stadion. Søren Rieks drev fram till vänster och slog en perfekt genomskärare som hittade lagkaptenen Anders Christiansen centralt, och ensam mitt i straffområdet slog han in kvitteringen lågt till vänster. Efter en otroligt bra AIK-del var det Malmö FF som hade tagit över spelet då domaren Kristoffer Karlsson blåste för halvtidsvila i cupmötet.

Malmö FF inledde den andra halvleken som man hade avslutat den första och förde spelet. I den 50:e matchminuten tilldömdes man en frispark i bra läge, något till höger utanför straffområdet. Tim Pricas avslut var bra, men gick kanske en halvmeter över det bortre, vänstra krysset. Nio minuter senare var det dags för ännu en frispark i bra läge för hemmalaget då Anders Christiansen något från vänster utanför straffområdet avslutade. Tom Strannegård täckte skottet, men i andraläget lyftes bollen in från högerkanten till Lasse Nielsen som hårt trängd vid den bortre, vänstra stolpen nickade över. Malmö FF hade nu ett klart grepp om spelet och i den 66:e matchminuten tog man ledningen. En boll från egen planhalva nådde upp till inhopparen Arnór Traustason som med en snabb klack skickade bollen till Søren Rieks som frispelade Anders Christiansen något till höger. Hemmalagets lagkapten avancerade in i straffområdet och avlutade lågt i det bortre vänstra hörnet och MFF var halvvägs till semifinal. Fem minuter senare var de mer än halvvägs i semifinal då Paulos Abraham drog på sig kvällens andra gula kort och fick lämna planen.

Drygt två minuter senare lyftes en långboll upp från Malmös högersida och via huvudet på Per Karlsson så hamnade bollen hos en helt fristående Søren Rieks som vände bort inhopparen Enoch Kofi Adu innan han retfullt enkelt satte in bollen i den högra delen av målet. 3-1 och rullgardinen ner för AIK. I den 78:e matchminuten slog Enoch Kofi Adu en passning på egen planhalva mot Per Karlsson, men missade honom och istället nådde Arnór Traustason som på en touch satte fart framåt, hakade i Per Karlsson och domaren drog direkt fram det röda kortet. Resten av matchen blev endast en lång resa mot slutsignalen då både lagen ville vila krafter inför söndagens allsvenska möte. I den 88:e matchminuten fastställde Anders Christiansen slutresultatet, med sitt tredje mål för kvällen, då han centralt i straffområdet dunkade in bollen högt i AIK-målet.