AIK Fotboll och SPORTlib fortsätter samarbetet

2021.01.13, kl 09:01
Efter ett givande samarbete sedan hösten 2017 så är AIK Fotboll och SPORTlib överens om ett nytt treårsavtal gällande streamingtjänsten FollowUs AIK. Det nya avtalet mellan parterna gäller därmed över säsongen 2023.

– Jag är otroligt glad att vi fortsätter och intensifierar vårt samarbete med SPORTlib gällande FollowUs AIK över en längre period. Streamingtjänsten ger klubbens supportrar ett stort värde genom en unik inblick i AIK Fotbolls dagliga verksamhet. Det befäster också AIK Fotbolls position som bäst i Sverige när det gäller att skapa engagerande material runt en idrottsklubb. Vi tror väldigt mycket på formatet och samarbetet med SPORTlib som redan idag är en god affär för AIK Fotboll. Där det växande antalet abonnenter över tid har potential att bli ytterligare ett stort intäktsben att stå på för klubben vilket i slutänden gynnar hela vår fotbollsverksamhet, säger AIK Fotbolls Kommunikationschef Tobias Larsson.

– AIK är bra för SPORTlib och samtidigt är SPORTlib bra för AIK. Det är precis så ett gott samarbete ska fungera. Vi producerar ett nytt avsnitt varje dag på FollowUs AIK enbart för att ge supportrarna innehåll om sitt kära AIK. AIK bjuder tittarna på en helt unik inblick och är således den klubb i Sverige som verkligen tar sina supportrar på allvar. Nu ska vi också se till att toppa upp vårt sätt att jobba. Det kommer att bli ännu bättre innehåll som engagerar, det kan vi lova. Vi som arbetar med SPORTlib och FollowUs AIK är mycket stolta över denna ständiga kommunikation med AIK:s supportrar, inte minst i dessa tider då AIK och de andra elitlagen tvingas att spela inför tomma läktare, säger SPORTlibs grundare Thomas Pettersson.

Den 30 augusti 2017 lanserades FollowUs AIK, ett samarbete mellan AIK Fotboll och SPORTlib. Tjänsten vänder sig till alla AIK-supportrar och ger dem en unik och exklusiv insyn i klubben. Ett nytt avsnitt publiceras varje dag, 365 dagar om året.

FollowUs AIK skildrar vardag såväl som fest, glädje och sorg, forna hjältar, supportrarna, ledarna och spelarna – till största del väldigt tätt inpå herrarnas A-lag i fotboll, men också från andra vinklar inom eller runt AIK som exempelvis damlaget som under 2021 är tillbaka i OBOS Damallsvenskan. FollowUs AIK ger supportrarna en chans att få lära känna klubben på ett nära, ärligt och oväntat sätt. I medgång såväl som motgång. Varje dag. Året om.

”Live Från Friends Arena”, som lanserades inför säsongen 2018, är SPORTlibs och AIK Fotbolls matchdagsstudio som direktsänds på plats inför samtliga allsvenska hemmamatcher på Friends Arena. Formatet är en högkvalitativ produktion med gäster och innehåll som håller hög relevans för såväl AIK Fotboll som för den enskilda matchen. Studioprogrammet sänds även på arenarummets bildskärmar fram till matchstart. I augusti 2019 köpte SPORTlib TV-rättigheterna och direktsände AIK:s bortamatch mot skotska Celtic FC i play off till Uefa Europa Leagues gruppspel 2019/2020.

FollowUs AIK är en betaltjänst som kostar 99 kr/månad, utan bindningstid. Varje sålt abonnemang ger en kickback till AIK Fotboll vilket innebär att användarna stöttar klubben ekonomiskt samtidigt som de får en exklusiv inblick. Läs mer om FollowUs AIK och starta din prenumeration på www.sportlib.se.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll