AIK eFotboll vidare i eClub World Cup

2021.01.22, kl 15:13
E-Club World Cup är e-sportens motsvarighet till fotbollens klubblags-VM. AIK eFotboll är vidare till slutspel och är därmed det enda svenska laget kvar i turneringen. Nu väntar semifinal, en match som spelas på torsdag (den 28 januari). I nuläget ser det ut att bli tyska Schalke 04 som står för motståndet.

I december 2020 började gruppspelet för AIK i den internationella turneringen eClub World Cup. Ett stort antal lag från både professionella samt mindre fotbollsklubbar deltar. AIK lyckades ta sig vidare från gruppspelet och kliver in i slutspelet med en bra känsla. Lukas Gummesson är lagkapten och den spelaren som varit med i laget längst. Tillsammans med Tom Johansson och Mikael Håkansson är det de tre som representerar AIK.

– Vi gjorde en bra första vecka där vi slutade på en tredje plats i gruppen. Sedan var målet att bara försöka hålla sig kvar där för att gå vidare till slutspel, säger Lukas Gummesson.

Hur är det att representera AIK i en sådan här turnering?
– Givetvis jättekul. Det är kul att göra klubben stolt och man vill inte svika AIK. Vi vill vara en gren av klubben som är så stark som möjligt, säger han.  

Laget kommer även representera AIK i årets upplaga av eAllsvenskan. Gummesson menar att man i år kommer vara en seriös utmanare till titeln och väljer att lyfta sina lagkamrater.  

– Vi har ett bra lag och Tom är förmodligen en av de bästa i hela Sverige just nuavslutar han.

Lagets matcher från FIFA eClub World Cup kommer att streamas live på AIK eFotbolls officiella twitch-kanal. Se även till att följa AIK eFotboll på Twitter och Instagram för mer information om lagets framfart.

Text: Filip Wiklund

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll