Seger på Åland

2017.02.19, kl 18:20
AIK vann borta mot Åland United med 3-1 (1-0) inför drygt 100 åskådare som fick bevittna en hård batalj mellan två strukturerade lag.

Med en båtresa i benen svarade AIK för en bra första halvlek där man förde spelet framåt och stängde igen bakåt. Ett planerat byte skedde redan i den 30:e minuten när Elin Sjölander ersatte Estibaliz Montes de Oca Munoz. Åtta minuter senare small det till när Matilda Rosqvist drog till ett underbart vackert skott som landade bakom en chanslös målvakt i Åland United. Precis som förra matchen stod sig resultatet halvleken ut.

Fyra byten skedde efter halvtidspausen, vilket gjorde att matchen fick en liten annorlunda karaktär till en början. AIK hittade inte riktigt rätt, medan hemmalaget såg fortsatt trötta ut. En fin aktion av Elin Sjölander som bröt in i straffområdet och fick bollen och spelade via en täckande försvarare fram bollen till Emelie Johansson som krigade in bollen. Strax därefter rasslade det i nätet återigen, dock på andra sidan. Hanna Persson missbedömde en djupledsboll och tappade greppet om bollen vilket resulterade i öppet mål för Åland United. Men närmare än så kom inte hemmalaget, utan Lina Malmborg kunde stänga matchen genom ett mycket vackert anfall signerat flera spelare.

AIK luftade flera av spelarna och årets första seger var odiskutabel. AIK spelar nästa match lördagen den 25 februari hemma på Skytteholms IP mot Djurgårdens IF. Avsparkstiden är kl 13:00.

Matchfakta
Träningsmatch
Söndag 19 februari 2017, kl 15:15 (lokal tid)
Åland United – AIK 1-3 (0-1)
20´ Gult kort Caroline Röstlund, AIK
38´ 0-1 Matilda Rosqvist (Marie Pettersson)
65´ 0-2 Emelie Johansson (Elin Sjölander)
68´ 1-2 Raissa Feudjio Tchuanyo
89´ 1-3 #25 Lina Malmborg (Emelie Johansson)
Publik: Ca 100 i Eckeröhallen, Mariehamn, Åland

Text: Tobias Purkin