Intervju med Mark O'Sullivan

2017.11.15, kl 09:00

Välkommen till AIK Fotboll!
– Tack så mycket, det känns väldigt spännande att vara här.

Hur har du uppfattat AIK som klubb sedan du började din tjänst i slutet av April?
– Jag är väldigt imponerad av hur klubben ser både inåt och utåt för att reflektera över var klubben är nu och hur klubben i framtiden kan bli en världsledande miljö för lärande och utveckling med syftet att påverka såväl folkhälsa som elit.

Vad blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter i AIK?
– Jag ska arbeta med pojkar mellan 8-12 år med fokus på pedagogik, övningsdesign och hur vi kan utveckla ett mer positivt motivationsklimat. Denna pedagogik och övningsdesign kommer också att prägla verksamheten på AIK Football camps och extraträningar som jag också ansvarar för när det kommer till det praktiska genomförandet. En annan del av mitt arbete är att agera mentor för tränare samt att hålla tränarutbildning med praktisk uppföljning. Vi har också startat en forsknings- och utvecklingsavdelning som jag är väldigt glad över att vara en del av.

Du har ju också en del andra uppdrag inom fotbollen, såväl nationellt som internationellt. Kan du berätta lite mer om detta?
– Jag har jobbat i några månader som konsult åt det Kanadensiska Fotbollsförbundet. Jag hjälper dem att utveckla deras tränarutbildningsplan. Jag är också tränarutbildare åt StFF och levererar de första 2 steg av den nya SvFF-tränarutbildning.

Du kommer ju även att doktorera i applicering av pedagogik under ledning av Professor Keith Davids (medförfattare av boken ”Nonlinear pedagogy in skill acquisition”) vid Sheffield Hallam University. Skulle du kunna utveckla detta lite mer?
– Det är väldigt spännande och det är en ära att ha Keith som handledare. Min forskning kommer att ske i AIK om att utveckla en modern pedagogik för 2000-talets barn-ungdomsfotbolls. Jag ska också se över att bygga broar mellan forskning och praktik och hur de kan informera varandra. Vi får inte glömma att det finns många tränare som gör ett underbart arbete med våra unga spelare, och vi måste också fånga deras erfarenheter och reflektioner för att inte endast ha forskning som informerar praktik, utan även praktik som informerar forskning. Jag är säker på att AIK är helt unik i skandinavisk fotboll genom att ha två pågående doktorsavhandlingar.
.
Vad kommer du att fokusera på i din AIK-gärning?
– Fokus för mig är att på bästa sätt bidra till AIK:s fortsatta utveckling mot- och gärna bortom – klubbens vision om att vara bäst i Norden.

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll