Förbättringar av matchupplevelsen 2017

2017.03.28, kl 16:11
Inför säsongen 2017 genomför AIK Fotboll en rad förbättringar på Friends Arena för att skapa en bättre upplevelse före och under match . Detta ger en del positiva förändringar i upplägget för de som sitter på AIK:s Familjeläktare på läktare 1, på den östra långsidan samt för gästande lags supportrar.
Arenaöversikt-med-familjesektion1

Vy över Familjeläktarens nya utsträckning - samt den nya bortasektionen.

Det handlar om följande åtgärder:

  • Vi vrider familjeläktaren och låter den expandera en bit in på den västra läktaren. Det innebär en möjlighet för familjepubliken att sitta på fina platser i början på långsidan.
  • Vi kommer att utöka de aktiviteter som är belägna bakom Familjeläktaren med ytterligare en ”Gnagishörna” där barnen kan leka och pyssla när det blir lite för mycket spring i benen under matchen, Vi har nu totalt tre stycken “Gnagishörnor” på familjeläktarna som så klart får besök av Gnagis i pausen. Det ger föräldrar en möjlighet att ha bra koll på barnen, men samtidigt kunna se lite av matchen.
  • I samband med detta genomför vi samtidigt en flytt av gästande supportrar från läktare 3 till läktare 1 i hörnet mellan den östra läktaren och södra läktaren. Detta gör vi för att få en tätare arena med bättre inramning och en helt avskärmad läktare 3. Vi är övertygade om att denna förändring även tillför matchupplevelsen än mer dynamik och höjer det hela både visuellt som ljudmässigt ytterligare några nivåer. AIK Fotboll vill också ta ett krafttag mot de situationer som uppstått vid en rad tillfällen med nedkastade föremål mot den läktare som vi vill erbjuda bäst säkerhet på. Mellan bortasektionen och övriga läktare kommer det vara väl tilltagna avspärrningar och nät. Detta innebär inga förändringar i avspärrningar på utsidan av arenan och ni kan fortsatt gå in via entré A. Gästande lags supportar går fortsatt in under arenan via grind 1. Derbyn fortsätter som tidigare enligt samma upplägg. I våra egna undersökningar är det här en av vår egen publiks och bortalagets supportrars största önskemål om utveckling.
  • Vi är extra glada att den här förändringen också innebär att vi nu kan erbjuda särskilda platser för rörelsehindrade på bortasektionen, något som vi vet är efterfrågat.
  • Den östra långsidan får tillgång till en helt ny pub. I puben finns både möjlighet att äta en bit mat med exempelvis en god öl eller ett glas vin till, självklart finns det även alkoholfria alternativ. Östras pub är belägen på den östra läktarens norra del, en trappa upp. Du tar dig snabbt från din plats till puben via vår skyltning. Puben kommer att vara öppen minst 75 minuter innan avspark samt i paus och kommer endast att vara tillgänglig för dig som har årskort/biljett på den östra läktaren. Denna förbättring hoppas vi ska leda till en mer tillgänglig service för dig. I och med att bortasupportrarna flyttar ned så har den östra läktaren inte längre tillgång till Carlsberg Bar utan den ersätts av den nya puben.
  • Praktiskt innebär detta för er på östra inga förändringar i avspärrningar på utsidan av arenan och ni kan fortsatt gå den närmaste vägen till entré G om ni sitter på den östra läktaren och entré A om ni sitter på Familjeläktaren. Pensionärssektionen samt rörelsehindrade byter entré från HX till den mer väldimensionerade entré H.

    AIK Fotboll kan genomföra den här förändringen tack vare ett gott samarbete med Friends Arena.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll