Elva AIK:are deltog på Utvecklingslägret för flickor

2018.07.03, kl 12:25
Mellan den 24 och 29 juni 2018 arrangerades Utvecklingslägret för flickor i Halmstad och AIK representerades av elva spelare.

Utvecklingslägret hette tidigare Elitlägret, men bytte namn inför årets upplaga. Lägren är en manifestation för svensk ungdomsfotboll. Syftet är i första hand att utbilda och stimulera
talangfulla spelare och ledare. Dessutom är det en start för ungdomslandslagsverksamheten.
Lägren bygger på ett samarbete mellan Svenska Fotbollförbundets ungdomsförbundskaptener (UFK), instruktörer, mv-instruktörer och distriktens förbundskaptener (DFK), spelarutbildare (SU) och målvaktstränare. Sefanit Samrawe var en av elva AIK-spelarna som blev uttagna till lägret. Hon berättar om sina upplevelser under lägret.

Hur var det på lägret?
– Lägret var fantastiskt. Dels på grund av kvalitén på lägret med fotbollsmatcher mot tufft motstånd, men även möjligheten att få lära känna spelare från olika lag i hela landet som man vanligtvis inte är van att träffa.

Hur tycker du att det gick för dig på lägret?
– Det gick bra för mig personligen både på och utanför planen. Jag lärde mig en hel del och känner att jag har utvecklats som spelare efter denna upplevelse.

Vad tar du med dig hem från lägret?
– Jag spelar på en annan position i AIK än vad jag gjorde på lägret. Jag har lärt mig extremt mycket fotboll, som bland annat hur jag som ytter ska pressa motståndarna när de har bollen och det är någonting som jag verkligen kommer att ta med mig hem.

AIK-spelarna som deltog på lägret:
Serina Backmark
Olivia Borg
Olivia Gallo
Ebba Holmius
Rosa Kafaji
Meja Kuurne
Julia Laukström
Ida Pergeman
Vendela Persbeck
Love Pettersson
Sefanit Samrawe

Text: AIK Ungdomsfotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll