AIK Ungdomsfotboll bedriver fotbollscamp i Siljansnäs

2018.07.05, kl 08:00
Årets upplaga av Hallevi Summercamp är igång och är ett samarbete mellan AIK Ungdomsfotboll och Siljansnäs IF i Dalarna.

Nytt deltagarrekord då 85 barn är med i årets upplaga som är den sjätte i ordningen. Magiskt väder och härliga barn och ungdomar. Ungefär hälften av deltagarna spelar till vardags i Siljansnäs medan övriga är spridda på olika håll i Sverige. Många av de som är med är på semester i Siljansnäs och har nu fått en möjlighet att lära känna ortsborna. Träningarna leds i första hand av AIK-ledare med stöd av ledare från hemmaklubben.

– Den första gången campen genomfördes 2013 och då hade vi ca 40 deltagande spelare, något som nu alltså dubblerats, berättar Roger Wikström som är grundaren av denna camp.

Roger arbetar på AIK Ungdomsfotboll till vardags och är uppvuxen i natursköna Siljansnäs och berättar mer om campen för oss.

– Det här är mitt sätt att ge tillbaka något till den plats och de människor som betytt så mycket för mig genom åren. Det stärker samtidigt AIK:s varumärke i en del av Sverige där det saknas fotbollslag på högsta nivå. Semester, fotboll och härlig atmosfär, allt i ett. Dessutom har vi inte haft mer än några få droppars regn sammanlagt under alla åren så boka semester vecka 27 nästa sommar och upplev det fantastiskt vackra och härliga Siljansnäs. Vi har nog plats för ca 120 spelare sammanlagt, sen räcker inte planen till. Men dit har vi en bit kvar. Hallevi är för övrigt idrottsplatsen i Siljansnäs som har en fantastiskt fin naturgräsmatta, säger Roger Wikström.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll