AIK i träningsmatch mot FC Flora

2017.06.21, kl 16:25
Efter några veckors speluppehåll i Allsvenskan är det dags för herrlaget att återigen få känna på 90 spelminuter. FC Flora står för motståndet på A. Le Coq Arena i Tallinn i en träningsmatch som spelas torsdagen den 22 juni, kl 15:00 (lokal tid).

AIK har sedan 2007 mött FC Flora fem gånger och noterat 3V-2O-0F. Senast lagen möttes var den 15 juni 2016 på Kristinebergs IP i Stockholm och matchen slutade då 1-1 (0-0) efter att Daniel Sundgren med en välplacerad straffspark gett AIK ledningen i den 79:e minuten, men Albert Prosa kunde kvittera i den 85:e minuten.

Lagen har mötts en gång tidigare i Tallinn. Den 24 november 2013 invigde lagen den nya inomhusanläggningen EJL-i jalgpallihallis bredvid nationalarenan. AIK vann med 4-3 (3-1) efter mål av Edward Owusu, Eero Markkanen, Christian Kouakou och Nabil Bahoui. De enda AIK-spelarna som är kvar från den 17-mannatruppen senast i Tallinn är Kyriakos Stamatopoulos, Anton Salétros och Eero Markkanen.

Matchen på torsdag blir även Bartosz Grzelaks första på AIK-bänken som assisterande tränare i klubben.

Söndagen den 2 juli tar AIK emot Östersunds FK i Allsvenskan. Matchen spelas på Friends Arena med avspark kl 17:30. Biljetter till matchen kan köpas via denna sida.

Torsdagen den 6 juli tar AIK emot KÍ Klaksvík från Färöarna i den första kvalomgången till Uefa Europa Leagues gruppspel. Matchen spelas på Friends Arena med avspark kl 19:00. Biljetter till matchen kan köpas via denna sida.

Text: Stefan Mellerborg