AIK Fotboll söker Merchandise manager

2017.02.23, kl 14:51
Vi söker nu en kvalificerad Merchandise manager/Butikschef som kan leda och utveckla vår verksamhet i AIK Fotboll.

Tjänstebeskrivning
Vi söker nu en kvalificerad Merchandise manager/Butikschef som kan leda och utveckla vår verksamhet i AIK Fotboll.

Har du en bakgrund från detaljhandeln samt erfarenhet av arbetsledande roller? Du har ett brinnande intresse för sport, främst fotboll och såklart positivt om det då handlar om AIK! I så fall kan rollen som Merchandise manager/Butikschef på AIK Fotboll vara en tjänst för dig.

Arbetet går primärt ut på att driva AIK Merchandise som en egen resultatenhet där du utbildar och coachar teamet till utveckling och framgång, du arbetar även själv med försäljning i AIK Shop i Solna samt på våra event och matcher, rollen innebär också att du leder och fördelar arbetet på vårt webblager. Du ansvarar för beställning och leverans av nya produkter och jobbar tätt i det team som väljer ut nya produkter. Du är AIK Merchandise huvudkontakt gentemot våra leverantörer.

Vem söker vi?
Vi söker dig som gillar försäljning och att leda människor. Du är den som kommer att hålla i trådarna. Det kan vara allt ifrån inköp och administration till att faktiskt leda och fördela arbetet i butiken samt på vårt webblager. Som butikschef gäller det att hitta en bra balans mellan att vara en tydlig ledare samtidigt som alla trivs och vet vad de ska göra. Då skapas en ömsesidig respekt som gynnar AIK och i slutändan även klubbens supportrar.

Vi ser gärna att du har varit verksam i en liknande roll tidigare. Du har förståelse för hur det är att driva en butik med allt vad det innebär, från ekonomiska prognoser till personalledning och utveckling. Vi tror att du är en nytänkande och kreativ person som hittar nya vägar för att växa. Som person är du öppen och social med goda ledaregenskaper, du vågar även ställa krav på dina medarbetare för att uppnå ett gott resultat. Ett trevligt bemötande mot våra supportrar faller sig naturligt för dig och det är även något som du själv värderar högt.

Formella krav:
– Minst tre (3) års heltidsbakgrund inom detaljhandel (Sport & Fritid är extra meriterande).
– Minst ett (1) år i ledande befattning.
– Erfarenhet av inköpsprocesser från detaljhandel.
– Erfarenhet av budget, prognoser och resultatrapportering.
– Goda kunskaper i att arbeta ekonomiskt i excel.
– Erfarenhet av de övriga programmen i officepaketet.
– Du ska kunna kommunicera obehindrat på svenska i såväl tal som skrift.
– Övriga språk är meriterande.

Om AIK Merchandise
AIK Merchandise har det senaste året haft en kraftig tillväxt med gynnsamt resultat och AIK är bland fotbollsklubbar idag ledande i Norden på försäljning av merchandise. AIK Merchandise omfattar en mängd olika produkter som säljs genom AIK Shop vid Friends Arena, genom webbutiken aikshop.se samt inne på Friends Arena före och under matcherna. Dessutom sker viss försäljning på utvalda bortamatcher för AIK Fotboll samt andra event inom AIK-familjen.

Övrigt
För rätt person erbjuder vi ett arbete i en dynamisk, utvecklande, kreativ miljö i en av Nordens största fotbollsklubbar, Du blir en del av ett härligt team som varje dag arbetar med att utveckla AIK än starkare och därmed skapa förutsättningar för våra sportsliga framgångar.

Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid (AIK Fotboll tillämpar provanställning).
Lön: Enligt överenskommelse.
Arbetstid: Dagtid, rullande schema med helger och enstaka kvällspass vid matcher och event.
Plats: Solna.
Sista ansökningsdag: Fredagen den 10 mars 2017.

Din ansökan med referenser, eller frågor om tjänsten, sänder du till Stefan Jonasson, Kommersiell chef på AIK Fotboll via mejl och bifoga gärna ett nytaget foto i ansökan: stefan.jonasson@aik.se.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll