AIK förlänger med Estibaliz Montes de Oca Muñoz

AIK Fotboll är överens med Estibaliz Montes de Oca Muñoz om en kontraktsförlängning över 2017.
Estibaliz Montes de Oca Muñoz 2016

– Jag ser fram emot ännu en säsong i AIK där vi kommer att göra vårt yttersta för att nå våra mål, säger Estibaliz Montes de Oca Muñoz.

– Efter en skadefylld höstsäsong för Esti ser vi nu framåt mot den kommande säsongen där jag tror att hon kommer att ta stora steg i sin utveckling, säger damlagets chefstränare och sportchef Christer Lundin.

17-åriga Estibaliz Montes de Oca Muñoz, född den 20 februari 1999 i Solna, spelade tre matcher för AIK i Damallsvenskan 2015. A-lagsdebuten i AIK skedde den 9 maj 2015 hemma mot Kristianstads DFF (0–5) i Damallsvenskan då hon ersatte Jennifer Egelryd i den 67:e minuten. Inför säsongen 2016 flyttades hon upp till A-truppen från F19-laget. Under 2016 blev det 18 tävlingsmatcher för henne, varav sex från start, och fyra målgivande passningar.

Estibaliz Montes de Oca Muñoz spelade i mars med Chiles F17-landslag i de Sydamerikanska mästerskapen i Venezuela då Chile slutade på tredje plats i grupp A. Hon har sammanlagt spelat fyra F17-landskamper för Chile.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll