2018.01.31, kl 07:00

AIK ett av 12 svenska lag i Tipselit Trophys P17-klass

Under de senaste åren så har Gothia cup haft en Tipselitklass i åldern P17. Årets Gothia cup Tipselit Trophy pågår 15-21 juli 2018 och AIK Ungdomsfotboll samt elva andra svenska lag har blivit inbjudna till årets upplaga av cupen.

– Det är tolv speciellt inbjudna svenska klubbar som är klara för Tipselit Trophy för P17, säger Tomas Andersson, akademichef i BK Häcken och ansvarig för turneringen.

Den mest prestigefyllda pokalen att vinna under Gothia cup är Tipselit Trophys talangturnering för 17-åringar. I denna speciella klass deltar 24 lag, alla lag är inbjudna och det är tolv lag från Sverige samt tolv utländska lag som kommer att delta i årets upplaga. Lagen delas in i sex grupper där gruppvinnaren plus de totalt två bästa tvåorna går vidare till A-slutspelet.

Elie Mineirji som är chefstränare för pojkakademin berättar om fördelarna med att få spela denna upplaga.
– Under en utvecklande vecka får våra ledare och spelare vara i en ”internationell” miljö där de bästa lagen i Sverige och duktiga inbjudna internationella lag får spela mot varandra. När man är på en turnering på denna nivå och laget får bo ihop så får man mer tid tillsammans för teori/matchanalys, reflektion och lärdom från de olika lagens spelstil. Att få ge individuell feedback nära inpå matcherna som sedan ska förvaltas kommande matcher under veckan. Vi ser fram emot årets turnering och hoppas på ett lika framgångsrikt deltagande som de senaste åren.

Samtliga deltagande svenska klubbar i P17-klassen:
AIK
Djurgårdens IF
BK Häcken
IFK Norrköping
IK Sirius
IF Elfsborg
Hammarby IF
IFK Göteborg
Örebro SK
Kalmar FF
GIF Sundsvall
IF Brommapojkarna

De tolv speciellt inbjudna utländska akademierna presenteras vid ett senare tillfälle.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll