AIK besegrade IK Uppsala Fotboll

2017.03.12, kl 23:39
AIK vände 0-1 i paus till seger med 2-1 i träningsmatchen mot IK Uppsala Fotboll.

IK Uppsala Fotboll, tidigare IK Sirius FK, började matchen mycket piggt. AIK misslyckades vid ett inkast på offensiv planhalva att låsa fast motståndarna som vände på spelet snabbt. Anfallet avslutades med ett kanonskott av Therese Simonsson som via kryssribban gav Uppsala ledningen redan ett fem minuters spel. Hemmalaget AIK kom inte in i matchen under inledningen utan det var bortalaget som störde högt och vann mycket bollar. Efter 15 minuter började AIK så sakteliga arbeta sig in i matchen och utjämna spelet. Första halvlek blev en tillknäppt historia, utan speciellt många målchanser åt något håll.

I den andra halvleken spelade AIK upp sig rejält. Hemmalaget tog över taktpinnen och började rada upp målchanser. Försäsongens skyttedrottning i AIK, Emelie Johansson, kvitterade Uppsalas ledning i den 54:e minuten. Emelie tog emot en djupledsboll från Evelina Finndell och gjorde inga misstag ensam med målvakten. 20 minuter senare slog lagkaptenen Madeleine Rohr en väl avvägd 40-meterspassning som friställde Loreta Kullashi som inte heller hon gjorde några misstag utan gav AIK ledningen.

En stark laginsats vände på underläget och mycket glädjande var imponerande insatser av de tre F19-spelarna som var inkallade till matchen. Nästa chans att se laget spela är lördagen den 18 mars, kl 16:00 då Boo FF kommer på besök till Solna och Skytteholms IP. Fri entré och varmt välkomna ska ni vara.

Text: Tobias Purkin

***

Matchfakta
Träningsmatch 2017
Söndagen den 12 mars 2017, kl 16:45
AIK – IK Uppsala Fotboll 2-1 (0-1)
5′ 0-1 Therese Simonsson
42′ Gult kort Therese Simonsson, IKU
54′ 1-1 Emelie Johansson (Evelina Finndell)
74′ 2-1 Loreta Kullashi (Madeleine Rohr)
Publik: 93 åskådare på Skytteholms IP, Solna