• Ass. domare 2
    George Jomaa
2018.04.07, kl 17:30
AIK obesegrade under försäsongen

Efter genrepet inför Elitettan 2018 stod det klart att AIK gick försäsongen obesegrade efter att ha besegrat Damallsvenska Hammarby IF med 1-0. AIK visade prov på disciplinerat försvarsspel och effektivitet framåt.

Inledningen av matchen var kanske inte den skönhet som publiken på Skytteholm har blivit vana att se under försäsongen. Första kvarten var stundtals medioker, från båda lagen. Cheftränare Christer Lundin fick jobba hårt för att väcka hemmalaget från sidan av plan, och han skulle få fart på hemmalagets spel med sitt engagemang. Trots ett bättre spel från AIK så var det ändå gästande Hammarby som först vaskade fram några halvchanser. En fin djupledsboll friställde en Hammarbyspelare, men Lisa Moazzeni stoppat friläget med en väl avvägd glidtackling inne i straffområdet.

Efter halvtimmen spelade kom nästa friläge för Hammarby, denna gång från högerkanten. Anfallaren försökte placera in bollen vid främre stolpen, men Hanna Persson stod för en enastående benparad ut till en resultatlös hörna.

AIK ordnade fram en dubbelhörna några minuter senare. Först slog Rebecca Rulander hörnan från vänster som Sandra Lindkvist via en försvarare så när gjorde mål på men bollen rullande tätt utanför stolpen till en ny hörna. Denna gång stegade Fanny Lång, som gjorde sin första match i AIK-tröjan, ut för att ta hand om. I bortre ytan hittade hon Rebecca Rulander som nickade in ledningsmålet.

Efter ledningsmålet visade hemmalaget att de kommer bli ett svårslaget lag under året. Med ett fint försvarsspel lett av försvarsgeneralen Lisa Moazzeni motade de bort de anfall som Hammarby försökte etablera under sista delen av halvleken.

Andra halvlek blev relativt händelsefattig, då Hammarby hade svårt att skapa klara målchanser trots ett större bollinnehav och en mängd hörnor. Trots att man hade två träff i överliggaren kändes det inte riktigt farligt. Dagens domare Annica Torkelsson hittade sex minuters tilläggstid innan hon blåste av tillställningen.

AIK:s damlag spelar 2018 i Elitettan och serien startar söndagen den 15 april då man tar emot Umeå IK FF hemma på Skytteholms IP. För er som vill heja fram laget under hela året finns nu ett årskort för endast 200 kr som ger entré till samtliga 13 hemmamatcher i serien.