• Fjärdedomare
    --

Första förlusten för säsongen

Damallsvenska Djurgårdens IF blev första laget att besegra årets upplaga av AIK.

Mötet på Skytteholms IP spelades under en strålande vacker vårdag och AIK startade piggt och hade några chanser i början av halvleken. Efter tio minuters spel tog Djurgården över matchen och hade ett stort övertag i bollinnehavet. 1-0 kom i den elfte minuten då en djupledsboll mellan backarna friställde Mia Jalkerud som inte gjorde något misstag. Både 2-0 och 3-0 kom efter fasta situationer då hemmalaget inte kom åt den så viktiga andrabollen, utan Djurgården kunde från nära håll göra båda målen.

I den andra halvleken jämnades spelet ut lite mer, dock med ett fortsatt övertag i bollinnehavet för bortalaget. En stark individuell prestation av Loreta Kullashi var det närmaste som AIK kom till ett reduceringsmål, då hon vände upp utanför straffområdet och skickade bollen mot det närmaste krysset. Djurgårdens målvakt Petra Kümin var dock med på noterna och kunde rädda bollen ut till en resultatlös hörna. Ett misslyckad hemspel höll på att ställa till det efter hörnan, men Linda Augustsson räddade bollen på mållinjen.

Ett starkare och tyngre Djurgården för dagen blev det första laget att besegra AIK under 2017, detta inför 163 åskådare vilket indikerar att det kan bli en bra publiksiffra under säsongen i Elitettan. Laget kommer närmast att träna fram till onsdag, för att sedan gå på ledighet för återhämtning under resten av veckan. Nästa möjlighet att se laget spela är söndagen den 12 mars, kl 16:45 då IK Uppsala Fotboll kommer på besök till Solna och Skytteholms IP. Det är som vanligt fri entré på träningsmatcherna, varmt välkomna!

Text: Tobias Purkin

***

Matchfakta
Träningsmatch
Lördag 25 februari 2017, kl 13:00
AIK – Djurgårdens IF 0-3 (0-3)
9′ 0-1 Mia Jalkerud ()
15′ 0-2 Alexandra Höglund ()
43′ 0-3 Tempest-Marie Norlin ()
47′ Gult kort Elin Sjölander, AIK
Publik: 163 åskådare på Skytteholms IP, Solna