Richard Holöien, Årsta
  • Fjärdedomare
    --

Överlägset AIK vann enkelt

Hemma på Skytteholms IP vann AIK över Boo FF med 3-0 i en av de sista träningsmatcherna innan starten av Elitettan. AIK:s mål gjordes av Amanda Nildén, Loreta Kullashi och Matilda Rosqvist.
AIK-spelarna jublar efter ett mål i träningsmatchen hemma mot Boo FF den 18 mars 2017 på Skytteholms IP i Solna.

AIK inledde matchen mycket piggt och vållade stora problem för gästande Boo FF och hemmalaget skapade en mängd målchanser i inledningen. Elin Sjölander fick en praktträff vid straffområdet, men skottet träffade stolpen, och Boos försvarare rensade därefter till hörna. En hörna som Petra Sundqvist slog mot den bortre ytan där Caroline Röstlund dök upp, men skottet gick tätt utanför.

AIK fortsatte att rada upp lägen för att göra första målet och det skulle komma. I mitten av den första halvleken spelade Loreta Kullashi fram Amanda Nildén som med ett mycket vackert avslut borrade upp bollen i målvaktens vänstra kryss. Bara några minuter senare skulle Loreta få två chanser inom loppet av en minut, det första avslutet räddade målvakten, men minuten därefter spelade Caroline Röstlund fram Loreta och denna gång kunde målvakten inte rädda bollen.

I slutet av halvleken slog Samantha Ammanuel ett fint inlägg som nådde Elin Sjölander, vars nick var värt ett bättre öde än att ta i ribban. 2-0 i paus kändes i underkant, men ett tappert Boo försvarade sig så gott de kunde. I den andra halvleken fortsatte AIK att arbeta på anfallsspelet.  Amanda Nildén tog sig fram på kanten och slog ett fint inlägg till Elin Sjölander, som inte fick nicken på mål men som blev till en bra passning till Emelie Johansson, men avslutet gick strax utanför. Hemmalaget pressade fram ett misstag av Amanda Nilsson, målvakt i Boo, då Emma Engström helt sonika tog bollen från henne. Emma hann upp bollen innan kortlinjen, spelade fram bollen till Elin Sjölander som i sin tur spelade fram Matilda Rosqvist som enkelt kunde rulla in 3-0.

Med tio minuter kvar av matchen kom Boo till en av få anfall under matchen då man rann igenom AIK-försvaret och det uppstod en halvchans, men Matilda Åsard som vaktade AIK-målet var med på noterna och räddade enkelt. Istället skulle AIK få göra ytterligare ett mål. Ett fint anfall som avslutades med att Emelie Johansson spelade fram Elin Sjölander som äntligen fick nätkänning efter en mängd chanser. Tyvärr godkändes inte målet, då Elin korrekt avvinkades för offside.

Ett anfallspiggt AIK vann rättvist mot ett tappert kämpandes Boo FF som inte kunde sätta emot något. Nästa chans att se laget spela är fredagen den 31 mars, kl 19:00 då Hammarby IF kommer på besök till Skytteholms IP i Solna och det är fri entré.

Text: Tobias Purkin